DIY gids voor het maken van een magnetisch memobord

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

# DIY gids voor het maken van een magnetisch memobord

Ben je op zoek naar een leuke en handige toevoeging voor in huis? Dan is het maken van een magnetisch memobord een leuk project om mee aan de slag te gaan. Met een magnetisch memobord kun je alle belangrijke notities, foto’s en herinneringen op een overzichtelijke manier tentoonstellen. In deze DIY gids deel ik mijn eigen ervaring en stap-voor-stap instructies om een magnetisch memobord te maken.

## Benodigdheden

Voordat je begint met het maken van je magnetisch memobord, is het belangrijk om alle benodigdheden bij de hand te hebben. Hier is een lijst met materialen die je nodig hebt:

– **MDF plaat**: Dit zal dienen als de basis van het memobord.
– **Magneetverf**: Voor het creëren van het magnetische oppervlak.
– **Acrylverf**: Om het memobord een kleurtje te geven.
– **Kwasten**: Voor het aanbrengen van de verf.
– **Magneetjes**: Om notities op te hangen.
– **Lijm**: Voor het bevestigen van de magneetjes.
– **Staaldraad en clipjes**: Om foto’s op te hangen.
– **Schuurpapier**: Voor het glad maken van de MDF plaat.

## Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met het maken van het memobord, is het belangrijk om de MDF plaat goed te schuren. Dit zorgt ervoor dat het oppervlak glad en egaal is, waardoor de verf beter hecht. Zorg er ook voor dat de MDF plaat stofvrij is voordat je begint met verven.

## Stap 2: Magnetisch oppervlak creëren

Breng een laag magneetverf aan op de MDF plaat volgens de instructies op de verpakking. Laat de verf goed drogen voordat je een tweede laag aanbrengt. Zorg ervoor dat je de verf gelijkmatig aanbrengt en dat er geen klonten ontstaan.

## Stap 3: Kleur geven aan het memobord

Als de magneetverf droog is, kun je beginnen met het verven van het memobord in de kleur van jouw keuze. Gebruik acrylverf en kwasten om het memobord een persoonlijke touch te geven. Laat de verf goed drogen voordat je verder gaat met de volgende stap.

## Stap 4: Notities en foto’s ophangen

Bevestig de magneetjes op het memobord met lijm. Zorg ervoor dat de magneetjes stevig vastzitten, zodat je er notities en foto’s aan kunt hangen. Gebruik ook staaldraad en clipjes om foto’s op te hangen voor een speels effect.

## Stap 5: Ophangen en genieten

Zodra alle onderdelen zijn bevestigd, is het tijd om je magnetisch memobord op te hangen in huis. Kies een plek die goed zichtbaar en toegankelijk is, zodat je er optimaal gebruik van kunt maken. Hang je notities, foto’s en herinneringen op en geniet van je eigen gemaakte memobord!

Kortom, met een beetje creativiteit en handigheid kun je zelf een magnetisch memobord maken dat perfect past bij jouw interieur. Volg deze stap-voor-stap gids en maak een uniek en functioneel memobord waar je nog jaren plezier van zult hebben. Veel plezier met klussen!

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie