Een hangende plantenbak maken van touw en hout

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Hoe maak je een hangende plantenbak van touw en hout?

Ben je op zoek naar een leuke DIY project om je interieur op te fleuren? Dan is het maken van een hangende plantenbak van touw en hout een perfecte optie! In dit artikel deel ik mijn ervaring en stap-voor-stap instructies om zelf aan de slag te gaan.

Benodigdheden

Voordat je begint, is het handig om alle benodigdheden bij de hand te hebben. Hier is een lijst van wat je nodig hebt:

  • Houten plank
  • Touw
  • Boor
  • Zaag
  • Schroeven
  • Pot voor de plant
  • Plant naar keuze

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met het maken van de plantenbak, is het belangrijk om de houten plank op maat te zagen. Je kan ervoor kiezen om de plantenbak in een rechthoekige vorm te maken, of je kan creatief zijn en een andere vorm kiezen. Zorg ervoor dat de houten plank stevig genoeg is om het gewicht van de plant en pot te dragen.

Stap 2: Bevestigen van het touw

Boor vier gaten in de hoeken van de houten plank, waar het touw doorheen kan. Knip vier stukken touw op gelijke lengte af, afhankelijk van hoe hoog je de plantenbak wilt hangen. Rijg het touw door de gaten en knoop het stevig vast aan de bovenkant, zodat de plantenbak kan worden opgehangen.

Stap 3: Plaatsen van de pot en plant

Plaats de pot met de plant in het midden van de houten plank. Zorg ervoor dat de pot stevig staat en niet makkelijk kan vallen. Je kan ervoor kiezen om de plant rechtstreeks in de pot te plaatsen, of je kan een plastic inzethoes gebruiken voor het geval je de plant water wilt geven zonder de houten plank nat te maken.

Stap 4: Ophangen

Nu de plantenbak klaar is, kan je hem ophangen op de gewenste plek in huis. Zorg ervoor dat de ophangpunten stevig genoeg zijn om het gewicht van de plantenbak te dragen. Geniet van je zelfgemaakte hangende plantenbak en bewonder je groene toevoeging aan je interieur!

Samenvatting

Het maken van een hangende plantenbak van touw en hout is een creatief en decoratief project dat je interieur een persoonlijke touch geeft. Met de juiste materialen en wat handigheid kan je zelf een unieke plantenhanger maken die perfect past bij jouw stijl. Volg de bovenstaande stappen en laat je creativiteit de vrije loop!

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie