Een houten bankje met opbergruimte maken

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

# Maak je eigen houten bankje met opbergruimte

Ben je op zoek naar een leuke en praktische toevoeging aan je tuin, terras of hal? Dan is het maken van een houten bankje met opbergruimte een geweldige optie! In dit artikel ga ik je stap voor stap uitleggen hoe je zelf zo’n bankje kunt maken, gebaseerd op mijn eigen ervaring.

## Benodigdheden

Om te beginnen, zorg ervoor dat je alle benodigde materialen en gereedschappen bij de hand hebt. Voor het maken van een houten bankje met opbergruimte heb je het volgende nodig:

– Houten planken (afhankelijk van de gewenste afmetingen van het bankje)
– Schroeven
– Boormachine
– Zaag
– Schuurpapier
– Verf of beits
– Scharnieren
– Sluiting voor de opbergruimte

Zorg ervoor dat je kwalitatief goede materialen gebruikt, zodat het bankje stevig en duurzaam zal zijn.

## Stappenplan

#### Stap 1: Bepaal de afmetingen

Voordat je begint met zagen, is het belangrijk om de afmetingen van het bankje te bepalen. Meet de ruimte waar het bankje moet komen te staan, en bepaal hoe groot je het bankje wilt hebben.

#### Stap 2: Zaag de planken op maat

Zaag de houten planken op maat volgens de afmetingen die je hebt bepaald. Zorg ervoor dat de planken goed recht zijn afgezaagd, zodat het bankje straks mooi en stevig in elkaar zal passen.

#### Stap 3: Monteer het frame

Monteer het frame van het bankje door de planken aan elkaar te bevestigen met behulp van schroeven. Zorg ervoor dat het frame stevig en stabiel is, zodat het bankje straks goed zal blijven staan.

#### Stap 4: Maak de opbergruimte

Voor de opbergruimte kun je ervoor kiezen om een scharnierend deksel te maken, zodat je gemakkelijk bij je spullen kunt. Monteer de scharnieren aan het deksel en het frame, en bevestig een sluiting zodat het deksel goed dicht blijft zitten.

#### Stap 5: Schuur en verf

Schuur het bankje goed op, zodat alle ruwe randen glad zijn. Vervolgens kun je ervoor kiezen om het bankje te verven of te beitsen in een kleur naar keuze. Zorg ervoor dat je de verf of beits goed laat drogen voordat je het bankje in gebruik neemt.

## Tips en tricks

– Als je wilt dat het bankje wat meer karakter krijgt, kun je ervoor kiezen om het hout te bewerken met een brander of beits in verschillende kleuren.
– Gebruik schroeven van goede kwaliteit, zodat het bankje stevig in elkaar zal zitten en niet snel zal loslaten.
– Denk goed na over de locatie van het bankje en de afmetingen ervan, zodat het goed past in de ruimte en niet in de weg zal staan.

## Samenvatting

Het maken van een houten bankje met opbergruimte is een leuke en praktische klus die je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. Met de juiste materialen en gereedschappen en een beetje handigheid, kun je binnen no-time een mooi en functioneel bankje maken voor in je tuin, terras of hal. Veel klusplezier!

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie