Een zelfgemaakt whiteboard of prikbord installeren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Een zelfgemaakt whiteboard of prikbord installeren: een handige klus voor thuis

Ben je op zoek naar een handige en praktische manier om je taken, boodschappenlijstjes of belangrijke notities te organiseren? Dan is het installeren van een zelfgemaakt whiteboard of prikbord misschien wel de oplossing voor jou! In dit artikel deel ik mijn ervaring en tips om zelf aan de slag te gaan.

Stap 1: Materialen verzamelen

Voordat je begint, is het belangrijk om alle benodigde materialen bij de hand te hebben. Voor een whiteboard heb je nodig:

  • Whiteboard verf
  • Verfroller en kwast
  • Primer
  • Afkitspullen
  • Schuurpapier

Voor een prikbord heb je nodig:

  • Kurkbord
  • Lijm of punaises
  • Eventueel stof of lint om het bord te omlijsten

Stap 2: Voorbereiding

Voordat je begint met het installeren van je whiteboard of prikbord is het belangrijk om de ondergrond goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat de muur waarop je het bord wilt bevestigen schoon, droog en egaal is. Schuur eventuele oneffenheden weg en maak het oppervlak goed schoon met een doek.

Whiteboard:

Breng eerst een laag primer aan op de muur en laat dit drogen volgens de instructies op de verpakking. Daarna breng je de whiteboard verf aan in dunne lagen met een verfroller. Laat elke laag goed drogen voordat je de volgende laag aanbrengt.

Prikbord:

Als je een kurkbord gebruikt, hoef je alleen maar de achterkant van het bord in te smeren met lijm en deze stevig tegen de muur te drukken. Je kunt ook punaises gebruiken om het bord op zijn plaats te houden.

Stap 3: Afwerking

Nadat je het whiteboard of prikbord hebt geïnstalleerd, is het tijd voor de afwerking. Bij een whiteboard kun je de randen afkitten voor een strak resultaat. Bij een prikbord kun je ervoor kiezen om de randen af te werken met stof of lint voor een decoratieve touch.

En voilà, jouw zelfgemaakte whiteboard of prikbord is klaar voor gebruik! Nu kun je met behulp van whiteboard markers of punaises al je belangrijke notities en herinneringen op één plek bewaren. Handig toch?

Samenvatting

Het installeren van een zelfgemaakt whiteboard of prikbord is een leuke en handige klus om thuis uit te voeren. Met de juiste materialen en voorbereiding kun je in een handomdraai een praktische organiser maken voor al je notities en herinneringen. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en maak jouw eigen persoonlijke bord!

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie