Hoe maak je zelf een vogelvoederhuisje van een melkpak?

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Hoe maak je zelf een vogelvoederhuisje van een melkpak?

Ben je op zoek naar een leuke knutselactiviteit om zelf een vogelvoederhuisje te maken? Dan is het maken van een vogelvoederhuisje van een melkpak een creatief en duurzaam idee. In dit artikel zal ik je stap voor stap laten zien hoe je zelf een vogelvoederhuisje van een melkpak kunt maken, gebaseerd op mijn eigen ervaring.

Benodigdheden

Voordat je aan de slag gaat, is het handig om alle benodigdheden bij de hand te hebben. Voor het maken van een vogelvoederhuisje van een melkpak heb je de volgende materialen nodig:

  • Een leeg melkpak: zorg ervoor dat het melkpak goed schoon is
  • Een schaar
  • Een potlood
  • Verf en kwasten
  • Een stokje om het huisje aan op te hangen
  • Vogelvoer om in het huisje te doen

Stappenplan

Volg onderstaand stappenplan om zelf een vogelvoederhuisje van een melkpak te maken:

Stap 1: Knip het melkpak

Knip een groot gat aan de voorkant van het melkpak. Dit wordt de opening waar de vogels doorheen kunnen om bij het voer te komen. Zorg ervoor dat het gat groot genoeg is voor de vogels om gemakkelijk naar binnen te kunnen.

Stap 2: Verf het melkpak

Verf het melkpak in vrolijke kleuren. Je kunt ervoor kiezen om het een effen kleur te geven of om er patronen op te schilderen. Laat de verf goed drogen voordat je verder gaat met de volgende stap.

Stap 3: Maak een dakje

Met behulp van het potlood en de schaar kun je een driehoekig dakje knippen van een stuk karton. Dit dakje kun je vervolgens bovenop het melkpak bevestigen als bescherming tegen regen en sneeuw.

Stap 4: Hang het huisje op

Maak een klein gaatje aan de bovenkant van het melkpak en steek het stokje erdoorheen. Dit stokje kun je vervolgens gebruiken om het vogelvoederhuisje op te hangen in de tuin of op het balkon.

Geniet van de vogels!

En voilà, je vogelvoederhuisje van een melkpak is klaar! Nu hoef je alleen nog maar wat vogelvoer in het huisje te doen en te wachten tot de vogels komen smullen. Het is een leuke activiteit om samen met kinderen te doen en het is ook nog eens goed voor de natuur. Veel plezier!

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie