Werkhandschoenen informatie

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Alles wat je moet weten over werkhandschoenen

Als je regelmatig klust of aan doe-het-zelf projecten werkt, dan weet je hoe belangrijk het is om je handen te beschermen. Werkhandschoenen zijn een essentieel onderdeel van je uitrusting en kunnen het verschil maken tussen een leuke klusdag en een dag vol pijnlijke blaren en verwondingen. In dit artikel geef ik je alle informatie die je nodig hebt over werkhandschoenen, gebaseerd op mijn eigen ervaring en expertise.

Waarom zijn werkhandschoenen belangrijk?

Werkhandschoenen beschermen je handen tegen allerlei gevaren tijdens het klussen. Of je nu bezig bent met houtbewerking, tuinieren, lassen of andere klussen, werkhandschoenen zorgen ervoor dat je handen beschermd zijn tegen scherpe randen, hitte, chemicaliën, elektriciteit en meer. Ze voorkomen blaren, snijwonden en andere verwondingen, waardoor je veiliger en comfortabeler kunt werken.

Soorten werkhandschoenen

Er zijn verschillende soorten werkhandschoenen die elk bedoeld zijn voor specifieke toepassingen. Hier zijn enkele veelvoorkomende types:

 • Montagehandschoenen: Lichtgewicht handschoenen die zorgen voor extra grip en bescherming tijdens precisiewerk.
 • Lashandschoenen: Hittebestendige handschoenen die beschermen tegen vonken tijdens lassen en solderen.
 • Tuinhandschoenen: Waterdichte handschoenen die je handen beschermen tijdens het tuinieren en werken met chemicaliën.
 • Snijbestendige handschoenen: Handschoenen gemaakt van materialen zoals kevlar die beschermen tegen snijwonden en scherpe voorwerpen.

Waar op letten bij het kiezen van werkhandschoenen

Als je werkhandschoenen gaat kopen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten om de juiste keuze te maken:

 • Materiaal: Kies handschoenen gemaakt van materialen die geschikt zijn voor de taak die je uitvoert, zoals leer, nylon, rubber of kevlar.
 • Maat: Zorg ervoor dat de handschoenen goed passen om optimale bescherming en grip te bieden.
 • Comfort: Kies handschoenen die comfortabel zijn om langere tijd te dragen en voldoende ventilatie bieden.
 • Beschermingsniveau: Controleer het beschermingsniveau van de handschoenen om er zeker van te zijn dat ze geschikt zijn voor de taak.

Onderhoud van werkhandschoenen

Om ervoor te zorgen dat je werkhandschoenen lang meegaan en hun beschermende eigenschappen behouden, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Hier zijn enkele tips:

 • Reinig de handschoenen regelmatig: Was ze met de hand of in de wasmachine volgens de instructies van de fabrikant.
 • Laat de handschoenen drogen: Laat ze op een droge en geventileerde plaats drogen, uit de buurt van directe hittebronnen.
 • Vervang versleten handschoenen: Als de handschoenen versleten zijn of beschadigd, is het tijd om ze te vervangen voor optimale bescherming.

Conclusie

Werkhandschoenen zijn een onmisbaar onderdeel van je klusuitrusting en zorgen voor de nodige bescherming tijdens het werken met verschillende materialen en gereedschappen. Door de juiste handschoenen te kiezen en ze goed te onderhouden, kun je veiliger en comfortabeler werken. Dus investeer in kwalitatieve werkhandschoenen en geniet van stressvrij klussen!

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie