Tips voor het stylen van een salontafel met decoratieve accessoires en boeken

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tips voor het stylen van een salontafel met decoratieve accessoires en boeken

Je salontafel is vaak het middelpunt van je woonkamer en een geweldige plek om je persoonlijkheid te laten zien door middel van decoratieve accessoires en boeken. Of je nu een minimalistische stijl hebt of juist houdt van een eclectische mix van items, het stylen van je salontafel kan een leuke en creatieve bezigheid zijn. Hier zijn enkele tips vanuit mijn eigen ervaring om je salontafel op een stijlvolle manier te decoreren.

Kies een thema of kleurenpalet

Voordat je begint met het stylen van je salontafel, is het handig om een thema of kleurenpalet te kiezen waar je je aan wilt houden. Dit kan helpen bij het creëren van een samenhangend en harmonieus geheel. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een monochroom kleurenpalet met zwart, wit en goud, of juist voor een tropisch thema met veel groene planten en natuurlijke materialen.

Tips:

 • Kies 2-3 hoofdkleuren die je wilt gebruiken
 • Zoek naar accessoires en boeken die binnen dit kleurenpalet passen
 • Houd rekening met de stijl van je interieur bij het kiezen van een thema

Varieer in hoogte en textuur

Om je salontafel interessant en dynamisch te maken, is het belangrijk om te variëren in hoogte en textuur van de decoratieve items die je gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld een stapel boeken combineren met een hoge vaas met bloemen en een lage schaal met kaarsen. Door deze verschillende hoogtes en texturen ontstaat er diepte en dimensie op je salontafel.

Tips:

 • Gebruik boeken als verhoging voor decoratieve items
 • Kies voor verschillende materialen zoals glas, keramiek, hout en metaal
 • Combineer harde en zachte texturen voor een gebalanceerd geheel

Group items samen in sets van drieën

Één van de gouden regels in styling is om items samen te groeperen in sets van drieën. Dit zorgt voor een visueel aantrekkelijk en gebalanceerd geheel. Je kunt bijvoorbeeld drie kaarsen bij elkaar zetten, drie fotolijstjes met familiefoto’s of drie kleine planten in verschillende potten.

Tips:

 • Houd rekening met de afmetingen van je salontafel bij het groeperen van items
 • Varieer in vorm en grootte binnen elke set van drieën
 • Experimenteer met verschillende combinaties totdat je tevreden bent

Combineer boeken met decoratieve accessoires

Boeken zijn niet alleen geweldig om te lezen, maar ook perfect als decoratieve items op je salontafel. Stapel een aantal boeken op elkaar en leg er een mooie vaas met bloemen bovenop, of plaats een boek open als decoratief element met een kaars ernaast. Door boeken te combineren met andere accessoires, creëer je een interessante en persoonlijke stijl.

Tips:

 • Kies boeken met covers die passen bij je kleurenpalet of thema
 • Maak gebruik van boeken met verschillende hoogtes en diktes
 • Leg boeken horizontaal en verticaal voor een speels effect

Kies een blikvanger als centerpiece

Om je salontafel echt te laten opvallen, kun je ervoor kiezen om een blikvanger te gebruiken als centerpiece. Dit kan een grote vaas met bloemen zijn, een opvallend kunstwerk of een bijzondere sculptuur. Door te kiezen voor een statement piece als middelpunt van je styling, geef je je salontafel een extra dosis persoonlijkheid en stijl.

Tips:

 • Kies een blikvanger die past bij de rest van je styling en kleurenpalet
 • Zorg ervoor dat de blikvanger niet te groot is en nog ruimte laat voor andere items
 • Probeer verschillende opties uit en kies degene die het beste bij jouw smaak past

Samenvatting

Het stylen van je salontafel met decoratieve accessoires en boeken kan een leuke en creatieve bezigheid zijn. Door een thema of kleurenpalet te kiezen, te variëren in hoogte en textuur, items samen te groeperen in sets van drieën, boeken te combineren met accessoires en een blikvanger te kiezen als centerpiece, kun je een stijlvol en persoonlijk geheel creëren. Experimenteer met verschillende combinaties en kies degene die het beste bij jou en je interieur passen!

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie