DIY gids voor het maken van een plantenwand binnen

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

DIY gids voor het maken van een plantenwand binnen

Wil jij wat groen toevoegen aan je interieur en hou je van klussen en doe-het-zelven? Dan is het maken van een plantenwand binnen een leuk project om mee aan de slag te gaan! In dit artikel deel ik mijn ervaring en tips met je, zodat jij ook aan de slag kunt gaan met het creëren van je eigen groene oase in huis.

Materialen die je nodig hebt

Voordat je begint met het maken van een plantenwand binnen, is het belangrijk om alle benodigde materialen bij de hand te hebben. Hieronder vind je een overzicht van de materialen die je nodig hebt:

  • Houten planken: voor het frame van de plantenwand.
  • Wandpanelen: om de planten in te plaatsen.
  • Potgrond: voor het planten van de planten.
  • Planten: kies planten die geschikt zijn voor binnen en die weinig onderhoud nodig hebben.
  • Boormachine: om de plantenwand aan de muur te bevestigen.
  • Schroeven: om de plantenwand in elkaar te zetten.
  • Waterpas: om ervoor te zorgen dat de plantenwand recht hangt.

Het maken van het frame

Als je alle materialen bij de hand hebt, kun je beginnen met het maken van het frame voor de plantenwand. Zaag de houten planken op maat en bevestig ze met schroeven aan elkaar. Zorg ervoor dat het frame stevig in elkaar zit, zodat het gewicht van de planten kan dragen.

Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat het frame recht hangt en markeer de plek waar je het frame aan de muur wilt bevestigen. Gebruik een boormachine en schroeven om het frame stevig aan de muur te bevestigen.

Het plaatsen van de planten

Nadat het frame aan de muur is bevestigd, is het tijd om de wandpanelen in het frame te plaatsen. Kies planten die geschikt zijn voor binnen en die weinig onderhoud nodig hebben. Vul de wandpanelen met potgrond en plant de planten erin.

Zorg ervoor dat de planten voldoende ruimte hebben om te groeien en dat de wortels goed bedekt zijn met potgrond. Geef de planten regelmatig water en zet ze op een plek waar ze voldoende licht krijgen.

Geniet van je groene oase

Nu je plantenwand binnen klaar is, is het tijd om te genieten van je groene oase in huis! De planten zorgen niet alleen voor een gezellige sfeer, maar ook voor een gezondere lucht in huis. Vergeet niet om de planten regelmatig water te geven en af en toe te bemesten, zodat ze mooi en gezond blijven.

Veel plezier met het maken van je eigen plantenwand binnen en geniet van het resultaat!

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie