Gids voor het vervangen van een kapotte deurklink

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Gids voor het vervangen van een kapotte deurklink

Als je een kapotte deurklink hebt, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te vervangen. Gelukkig is het vervangen van een deurklink een klus die je makkelijk zelf kunt uitvoeren. Met deze gids en wat handig gereedschap ben je zo klaar!

Benodigde materialen

Voordat je begint met het vervangen van de deurklink, is het handig om alle benodigde materialen bij de hand te hebben. Dit zijn onder andere:

  • Schroevendraaier
  • Nieuwe deurklink
  • Meetlint
  • Eventueel boormachine

Stap 1: Verwijder de oude deurklink

Voordat je de nieuwe deurklink kunt plaatsen, moet je de oude deurklink eerst verwijderen. Dit doe je door de schroeven aan de binnenkant van de deur los te draaien met een schroevendraaier. Zorg ervoor dat je de deurklink voorzichtig losmaakt, zodat je geen schade aan de deur veroorzaakt.

Stap 2: Meet de juiste afmetingen op

Nadat je de oude deurklink hebt verwijderd, is het belangrijk om de juiste afmetingen op te meten voor de nieuwe deurklink. Gebruik hiervoor een meetlint om de afstand tussen de schroefgaten en de dikte van de deur te meten. Zo weet je zeker dat de nieuwe deurklink perfect past.

Stap 3: Plaats de nieuwe deurklink

Nu je de juiste afmetingen hebt opgemeten, kun je beginnen met het plaatsen van de nieuwe deurklink. Schuif de deurklink door de gaten aan de buitenkant van de deur en bevestig deze met de bijgeleverde schroeven aan de binnenkant van de deur. Zorg ervoor dat de deurklink goed vast zit en soepel open en dicht kan.

Stap 4: Controleer de werking

Na het plaatsen van de nieuwe deurklink is het belangrijk om de werking te controleren. Probeer de deur meerdere malen te openen en te sluiten om te zien of de deurklink goed functioneert. Als alles naar wens is, is de klus geklaard!

Samenvatting

Het vervangen van een kapotte deurklink is een eenvoudige klus die je zelf kunt uitvoeren. Met de juiste materialen en deze gids ben je binnen no-time klaar. Verwijder eerst de oude deurklink, meet de juiste afmetingen op, plaats de nieuwe deurklink en controleer de werking. Zo geniet je snel weer van een goed werkende deur!

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie