Gids voor het verwijderen van behang: tips en trucs

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Ben je van plan om je muren een nieuwe look te geven en wil je graag behang verwijderen? Het kan een vervelende klus zijn, maar met de juiste tips en trucs kan het een stuk makkelijker en sneller gaan. In deze gids deel ik mijn ervaring en handige methodes om behang te verwijderen. Lees snel verder voor praktische tips!

Benodigdheden

Voor je begint met het verwijderen van behang, is het belangrijk om de juiste benodigdheden bij de hand te hebben. Zo voorkom je dat je halverwege moet stoppen omdat je iets mist. Dit zijn de benodigdheden die ik vaak gebruik:

  • Behangafstomer: dit is een handig apparaat om het behang los te stomen en te verwijderen.
  • Plamuurmes: om het behang voorzichtig los te krabben.
  • Emmer met warm water en afwasmiddel: om het behang nat te maken en los te weken.
  • Stoffer en blik: om het losgekomen behang op te ruimen.

Stap voor stap verwijderen van behang

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met het verwijderen van behang, is het handig om de kamer goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat alle meubels bedekt zijn met plastic folie en dat de vloer beschermd is tegen vocht.

Stap 2: Maak het behang nat

Begin met het nat maken van het behang. Dit kan met een behangafstomer of met een emmer warm water en afwasmiddel. Laat het water goed intrekken zodat het behang zacht wordt en makkelijker loslaat.

Stap 3: Verwijder het behang

Gebruik een plamuurmes om het behang voorzichtig los te krabben. Werk van boven naar beneden en zorg ervoor dat je het behang in grote stukken verwijdert. Als er resten achterblijven, kun je deze opnieuw nat maken en verwijderen.

Stap 4: Opruimen

Als al het behang verwijderd is, is het tijd om op te ruimen. Gebruik een stoffer en blik om de losgekomen behangresten op te ruimen en maak de vloer goed schoon.

Extra tips en trucs

Vervelende resten

Soms kunnen er vervelende resten behang achterblijven op de muur. Gebruik een speciale behangverwijderaar om deze resten te verwijderen. Breng de behangverwijderaar aan en laat het even intrekken voordat je het resterende behang verwijdert.

Hardnekkig behang

Als het behang erg hardnekkig is, kun je een mengsel van warm water en azijn gebruiken. Het zuur in de azijn helpt om het behang los te weken. Let wel op dat je dit mengsel niet op gevoelige oppervlakken gebruikt, omdat het kan zorgen voor verkleuring.

Samenvatting

Het verwijderen van behang kan een vervelende klus zijn, maar met de juiste tips en trucs kan het een stuk makkelijker en sneller gaan. Zorg ervoor dat je de juiste benodigdheden bij de hand hebt, maak het behang goed nat en werk voorzichtig van boven naar beneden. Gebruik extra tips en trucs voor hardnekkig behang en vervelende resten. Met deze gids ben je goed voorbereid om aan de slag te gaan!

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie