Gids voor opnieuw voegen betegelde achterwand keuken

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Gids voor opnieuw voegen betegelde achterwand keuken

Als je betegelde achterwand in de keuken wat verouderd en vies begint te worden, is het misschien tijd om het opnieuw te voegen. Het opnieuw voegen van de tegels kan de keuken weer een frisse uitstraling geven en zorgen voor een betere bescherming tegen vocht en vuil. In deze gids zal ik je stap voor stap uitleggen hoe je dit kunt aanpakken, gebaseerd op mijn eigen ervaring.

Benodigde materialen

Voor het opnieuw voegen van de betegelde achterwand in de keuken heb je de volgende materialen nodig:

  • Voegmortel
  • Voegspaan
  • Voegmiddel
  • Emmer
  • Spons
  • Water
  • Tegelvoeggereedschap

Stap 1: Verwijder de oude voegen

Voordat je de nieuwe voegen kunt aanbrengen, is het belangrijk om de oude voegen te verwijderen. Dit kun je doen met behulp van een voegbeitel en hamer. Tik voorzichtig op de oude voegen totdat ze loskomen en verwijder ze vervolgens met een stofzuiger.

Tip: Draag tijdens het verwijderen van de oude voegen altijd een veiligheidsbril om je ogen te beschermen tegen rondvliegende stukjes voeg.

Stap 2: Maak de tegels schoon

Nadat de oude voegen zijn verwijderd, is het tijd om de tegels schoon te maken. Gebruik een mild schoonmaakmiddel en een spons om eventueel vuil en vet van de tegels te verwijderen. Zorg ervoor dat de tegels goed droog zijn voordat je verder gaat.

Stap 3: Meng de voegmortel

Volg de instructies op de verpakking om de voegmortel aan te maken. Meng de voegmortel met water in een emmer tot een gladde pasta. Laat de voegmortel vervolgens even rusten volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 4: Breng de nieuwe voegen aan

Gebruik een voegspaan om de voegmortel gelijkmatig aan te brengen tussen de tegels. Zorg ervoor dat alle voegen goed gevuld zijn en strijk overtollige voegmortel weg met een voegspaan. Laat de voegmortel even drogen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 5: Afwerking

Nadat de voegmortel is opgedroogd, kun je met een vochtige spons de tegels schoonvegen om eventuele resten voegmortel te verwijderen. Laat de voegen vervolgens goed uitharden voordat je de keuken weer in gebruik neemt.

Samenvatting

Het opnieuw voegen van de betegelde achterwand in de keuken is een eenvoudige klus die je zelf kunt uitvoeren. Door de oude voegen te verwijderen en nieuwe voegmortel aan te brengen, zorg je ervoor dat de achterwand er weer als nieuw uitziet en beschermd is tegen vocht en vuil. Volg de stappen in deze gids en geniet binnen de kortste keren van een frisse keuken!

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie