Hoe maak je zelf opbergrek voor garage?

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

**Hoe maak je zelf een opbergrek voor in de garage?**

Een opgeruimde garage zorgt niet alleen voor meer overzicht, maar zorgt er ook voor dat je spullen beter georganiseerd zijn en makkelijker terug te vinden zijn. Een opbergrek is daarom een handige toevoeging aan je garage. In dit artikel leg ik je stap voor stap uit hoe je zelf een opbergrek kunt maken voor in de garage, gebaseerd op mijn eigen ervaring.

**Materialen en gereedschap**

Voordat je begint met het maken van het opbergrek, is het belangrijk om alle materialen en gereedschap bij de hand te hebben. Voor het maken van een simpel opbergrek heb je het volgende nodig:

– Houten planken (afhankelijk van de grootte van het rek)
– Houten latten
– Schroeven
– Boormachine
– Meetlint
– Potlood
– Waterpas

Zorg ervoor dat je de houten planken en latten op maat laat zagen bij de bouwmarkt, zodat je thuis gelijk aan de slag kunt.

**Stap 1: Bepaal de afmetingen**

Voordat je begint met het in elkaar zetten van het opbergrek, is het belangrijk om de afmetingen te bepalen. Meet de ruimte in de garage op waar je het opbergrek wilt plaatsen en bepaal hoe groot je het rek wilt hebben.

**Stap 2: Monteer de zijkanten**

Begin met het monteren van de zijkanten van het opbergrek. Plaats de houten latten verticaal en bevestig deze aan de muur met behulp van de schroeven. Zorg ervoor dat de zijkanten waterpas zijn, zodat het opbergrek stabiel staat.

**Stap 3: Plaats de planken**

Nu is het tijd om de horizontale planken te plaatsen. Leg de houten planken op de latten en bevestig deze met schroeven. Zorg ervoor dat de planken stevig en recht liggen, zodat je er zware spullen op kunt zetten.

**Stap 4: Extra stevigheid**

Om het opbergrek nog steviger te maken, kun je extra dwarsbalken aan de achterkant bevestigen. Zo voorkom je dat het opbergrek gaat wiebelen of doorbuigen als je er veel spullen op zet.

**Stap 5: Afwerking**

Als laatste stap kun je het opbergrek nog mooi afwerken. Schuur eventuele ruwe randen weg en geef het opbergrek een likje verf voor een professionele uitstraling.

**Samenvatting**

Met de juiste materialen en gereedschap is het maken van een opbergrek voor in de garage een leuke en relatief eenvoudige klus. Door zelf een opbergrek te maken, kun je het rek helemaal aanpassen aan jouw wensen en behoeften. Zo creëer je niet alleen meer opbergruimte, maar zorg je ook voor een georganiseerde en overzichtelijke garage. Veel klusplezier!

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie