DIY gids voor het installeren van een nieuwe toiletpot en spoelsysteem

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

DIY gids voor het installeren van een nieuwe toiletpot en spoelsysteem

Heb je besloten om een nieuwe toiletpot en spoelsysteem te installeren in je badkamer? Met de juiste gereedschappen en wat handigheid kun je dit klusje gemakkelijk zelf klaren. In deze DIY gids deel ik mijn eigen ervaring en tips om je op weg te helpen.

Benodigde gereedschappen

Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle benodigde gereedschappen bij de hand hebt. Dit zijn onder andere:

  • Schroevendraaier
  • Waterpomptang
  • Verstelbare moersleutel
  • Plunjertang
  • Kitpistool
  • Meetlint

Stap 1: Verwijderen van de oude toiletpot

De eerste stap is het verwijderen van de oude toiletpot. Zorg ervoor dat je het water toevoer naar de toiletpot afsluit en het toilet doorspoelt om het water te verwijderen. Vervolgens kun je de bouten waarmee de toiletpot vastzit losdraaien en de toiletpot van de grond tillen. Verwijder ook de oude waxring die tussen de toiletpot en de afvoer zit.

Stap 2: Plaatsen van de nieuwe toiletpot

Nadat je de oude toiletpot hebt verwijderd, kun je beginnen met het plaatsen van de nieuwe toiletpot. Zorg ervoor dat de waxring op de juiste manier wordt geplaatst en dat de toiletpot stevig op zijn plaats staat. Draai de bouten weer vast en sluit de water toevoer aan.

Stap 3: Installeren van het nieuwe spoelsysteem

Het installeren van het spoelsysteem is de laatste stap van deze klus. Verwijder het oude spoelsysteem door de bevestigingsbouten los te draaien en het systeem van de toiletpot te verwijderen. Plaats het nieuwe spoelsysteem en sluit alle leidingen aan volgens de instructies van de fabrikant. Test vervolgens of het spoelsysteem naar behoren werkt door het toilet door te spoelen.

Conclusie

Het installeren van een nieuwe toiletpot en spoelsysteem is een klus die je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren met de juiste gereedschappen en wat handigheid. Volg de stappen in deze DIY gids en geniet van je vernieuwde badkamer!

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie