Het aanbrengen van kitranden rond sanitair

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Het aanbrengen van kitranden rond sanitair

Voorbereiding

Voordat je aan de slag gaat met het aanbrengen van kitranden rond sanitair, is het belangrijk om de juiste materialen en gereedschappen in huis te halen. Denk hierbij aan **kitpistool**, **sanitairkit**, **afplaktape**, **ontvetter** en **vochtige doekjes**. Zorg er ook voor dat het te kitten oppervlak goed schoon en droog is.

Stap voor stap

1. **Afplakken**: Begin met het afplakken van de randen rondom het te kitten oppervlak. Hiermee voorkom je dat de kit op plekken terechtkomt waar je het niet wilt hebben.

2. **Ontvetten**: Maak het te kitten oppervlak grondig schoon en ontvet het met behulp van ontvetter en een vochtige doek. Dit zorgt ervoor dat de kit goed hecht en langer meegaat.

3. **Kit aanbrengen**: Laad de koker met sanitairkit in het kitpistool en snijd de spuitmond schuin af. Breng vervolgens gelijkmatig en in één vloeiende beweging de kit aan langs de randen van het sanitair.

4. **Afwerken**: Maak de kitranden vervolgens glad met behulp van een natte vinger of een kitstrijker. Zorg ervoor dat je dit snel en gelijkmatig doet om een strak resultaat te krijgen.

5. **Verwijderen van afplaktape**: Laat de kitranden drogen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder daarna voorzichtig de afplaktape terwijl de kit nog niet helemaal is uitgehard.

Tips en tricks

– Zorg ervoor dat de omgeving goed geventileerd is tijdens het aanbrengen van de kit om de dampen te laten verdwijnen.
– Werk in één keer door zonder onderbrekingen om een mooi egaal resultaat te krijgen.
– Verwijder eventuele overtollige kit meteen met behulp van een vochtige doek voordat het opdroogt.

Conclusie

Het aanbrengen van kitranden rond sanitair kan een lastige klus zijn, maar met de juiste voorbereiding en techniek kun je een strak en professioneel resultaat behalen. Zorg ervoor dat je alle stappen nauwkeurig volgt en neem de tijd om de kit goed aan te brengen en af te werken. Met wat oefening en geduld zul je al snel bekwaam worden in het kitten van sanitair en andere klussen in huis. Veel succes!

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie