Het ontstoppen van verstopte afvoeren met huismiddeltjes en ontstoppingsgereedschap

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Het ontstoppen van verstopte afvoeren

Heb jij last van een verstopte afvoer in de keuken, badkamer of toilet? Geen zorgen, met de juiste huismiddeltjes en ontstoppingsgereedschap kun je dit probleem snel oplossen. In dit artikel deel ik mijn ervaring en tips voor het ontstoppen van afvoeren.

Huismiddeltjes

Voordat je naar de winkel rent voor dure ontstoppingsmiddelen, zijn er een aantal huismiddeltjes die je kunt proberen om de afvoer te ontstoppen.

  • Soda en azijn: Giet een kopje soda en een kopje azijn in de afvoer. Laat het een uur intrekken en spoel daarna door met warm water.
  • Kokend water: Giet een flinke hoeveelheid kokend water in de afvoer om vet en vuil weg te spoelen.
  • Baking soda en zout: Meng baking soda met zout en giet dit in de afvoer. Spoel door met heet water.

Ontstoppingsgereedschap

Als de huismiddeltjes niet werken, kun je ontstoppingsgereedschap gebruiken om de afvoer te ontstoppen. Dit gereedschap is onder andere verkrijgbaar bij de bouwmarkt.

  • Plopper: Gebruik een plopper om de verstopping los te maken door krachtig te duwen en trekken.
  • Slang: Een ontstoppings- of rioolslang kan dieper in de afvoer komen en zo de verstopping verwijderen.
  • Ontstoppingsveer: Met een ontstoppingsveer kun je de verstopping losmaken door te draaien en heen en weer te bewegen.

Voorkomen van verstopte afvoeren

Om verstopte afvoeren in de toekomst te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen aan de afvoer. Gooi geen etensresten, vet of olie in de gootsteen en spoel regelmatig door met kokend water. Gebruik daarnaast een zeefje op de afvoer om haren en andere vuildeeltjes tegen te houden.

Samenvatting

Het ontstoppen van verstopte afvoeren kan een vervelend probleem zijn, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om dit op te lossen. Huismiddeltjes zoals soda en azijn, kokend water en baking soda kunnen vaak al helpen om de afvoer weer vrij te maken. Als dit niet werkt, kun je ontstoppingsgereedschap gebruiken, zoals een plopper, slang of ontstoppingsveer. Vergeet niet om regelmatig onderhoud te plegen aan de afvoer om verstoppingen in de toekomst te voorkomen.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie