Het vervangen van een douche- of badkraan

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Het vervangen van een douche- of badkraan

Heb je last van een lekkende douche- of badkraan? Of ben je simpelweg toe aan een nieuwe uitstraling in je badkamer? Dan is het vervangen van de kraan een klus die je zelf kunt aanpakken. In dit artikel vertel ik je stap voor stap hoe je dit kunt doen, gebaseerd op mijn eigen ervaring. Met een paar simpele gereedschappen en wat handigheid kom je een heel eind!

Benodigdheden

Voor het vervangen van een douche- of badkraan heb je een aantal gereedschappen en materialen nodig, namelijk:

  • Waterpomptang
  • Verstelbare moersleutel
  • Handdoek
  • Nieuwe douche- of badkraan
  • Teflontape

Stap 1: Voorbereiding

Zorg ervoor dat de watertoevoer naar de douche of bad is afgesloten. Dit kun je doen door de hoofdkraan dicht te draaien. Laat vervolgens het water uit de leidingen lopen door de kraan even open te zetten. Zo voorkom je dat er nog water uit de leidingen komt als je de kraan gaat vervangen.

Stap 2: Verwijderen van de oude kraan

Nu kun je aan de slag met het verwijderen van de oude kraan. Gebruik de waterpomptang en de moersleutel om de moeren los te draaien waarmee de kraan vastzit aan de leidingen. Zorg ervoor dat je de handdoek onder de kraan legt om eventueel lekkend water op te vangen.

Stap 3: Plaatsen van de nieuwe kraan

Nadat je de oude kraan hebt verwijderd, is het tijd om de nieuwe kraan te plaatsen. Breng eerst een laagje Teflontape aan op de schroefdraad van de kraan om te voorkomen dat er water gaat lekken. Draai vervolgens de nieuwe kraan vast op de leidingen met de moeren.

Stap 4: Testen van de nieuwe kraan

Nadat de nieuwe kraan is geplaatst, kun je de watertoevoer weer open draaien en controleren of de kraan goed werkt. Controleer of er geen lekkages zijn en of de kraan naar behoren functioneert. Als alles in orde is, heb je succesvol je douche- of badkraan vervangen!

Samenvatting

Het vervangen van een douche- of badkraan is een klus die je zelf kunt uitvoeren met de juiste gereedschappen en materialen. Zorg voor een goede voorbereiding, verwijder de oude kraan, plaats de nieuwe kraan en test of alles naar behoren werkt. Met deze stappen kun je eenvoudig een nieuwe kraan installeren en genieten van een frisse uitstraling in je badkamer!

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie