Het vervangen van een toiletpot

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Het vervangen van een toiletpot: een handige doe-het-zelf klus

Als je toe bent aan het vervangen van je oude toiletpot, hoef je hiervoor geen professionele loodgieter in te schakelen. Met een paar handige tips en het juiste gereedschap kan je dit karwei gemakkelijk zelf klaren. In dit artikel ga ik je stap voor stap uitleggen hoe je een toiletpot vervangt vanuit mijn eigen ervaring.

Benodigdheden

Voordat je daadwerkelijk begint met het vervangen van de toiletpot, is het belangrijk om de juiste gereedschappen en materialen in huis te hebben. Dit zijn onder andere:

  • Nieuwe toiletpot
  • Moersleutel
  • Emmer
  • Kitpistool
  • Kitten
  • Schroevendraaier

Stappenplan

Voordat je begint, is het belangrijk om het water van de toiletpot af te sluiten. Dit kan je doen door de waterkraan bij de stortbak dicht te draaien. Zorg er ook voor dat je een emmer in de buurt hebt om eventueel water op te vangen.

Vervolgens kan je de oude toiletpot verwijderen. Dit doe je door de bevestigingsmoeren los te draaien met een moersleutel. Zodra deze los zijn, kan je de toiletpot voorzichtig van de afvoer losmaken. Zorg ervoor dat je hierbij geen water mors en werk eventueel met een handdoek om water op te vangen.

Nadat de oude toiletpot is verwijderd, kan je de nieuwe toiletpot plaatsen. Zorg ervoor dat de afvoer goed schoon is en maak eventueel gebruik van nieuwe bevestigingsringen. Plaats de nieuwe toiletpot op de afvoer en draai de bevestigingsmoeren stevig vast.

Om de toiletpot goed af te dichten, kan je gebruik maken van kit. Breng een goede laag kit aan rondom de aansluiting tussen de toiletpot en de vloer. Dit zorgt ervoor dat er geen water kan lekken en het geheel er netjes uitziet.

Afwerking

Nadat de nieuwe toiletpot geplaatst is en goed is vastgedraaid, kan je het water weer aansluiten en testen of alles naar behoren werkt. Spoel het toilet door en controleer of er geen lekkages zijn. Als alles goed functioneert, kan je de toiletbril weer monteren en het geheel schoonmaken.

Verwijder alle overtollige kit en zorg ervoor dat de toiletruimte weer netjes is opgeruimd. Geniet van je vernieuwde toiletpot en trots dat je dit klusje zelf hebt geklaard!

Samenvatting

Het vervangen van een toiletpot is een klus die je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren met het juiste gereedschap en een beetje handigheid. Zorg ervoor dat je de oude toiletpot voorzichtig verwijdert, de nieuwe toiletpot op de juiste manier plaatst en goed afwerkt met kit. Controleer of alles naar behoren werkt en geniet van je vernieuwde toiletruimte!

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie