Hoe om te gaan met het vervangen van sanitaire armaturen zoals kranen en douchekoppen

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Hoe om te gaan met het vervangen van sanitaire armaturen

Als je besloten hebt om je oude sanitaire armaturen te vervangen, zoals kranen en douchekoppen, kan dat een relatief eenvoudige klus zijn om zelf te doen. In dit artikel deel ik mijn eigen ervaring en geef ik je tips voor het vervangen van sanitaire armaturen.

Stap 1: De juiste materialen en gereedschap verzamelen

Voordat je begint met het vervangen van de sanitaire armaturen, is het belangrijk om de juiste materialen en gereedschap bij de hand te hebben. Zorg ervoor dat je beschikt over de nieuwe kranen, douchekoppen en eventuele benodigde leidingen. Daarnaast heb je gereedschap nodig, zoals een steeksleutel, tang, schroevendraaier en tape.

Voorbeeldlijstje materialen:

  • Nieuwe kranen en douchekoppen
  • Leidingen
  • Teflon tape

Stap 2: Water afsluiten

Voordat je begint met het vervangen van de sanitaire armaturen, is het belangrijk om het water af te sluiten. Zo voorkom je dat er waterlekkages ontstaan tijdens het vervangen van de armaturen. Draai de waterkraan dicht en laat het resterende water uit de leidingen lopen.

Stap 3: Oude armaturen verwijderen

Gebruik het benodigde gereedschap om de oude kranen en douchekoppen los te maken. Zorg ervoor dat je voorzichtig te werk gaat en de leidingen niet beschadigt. Maak eventueel gebruik van een ontkalkingsmiddel als de armaturen moeilijk los te krijgen zijn.

Stap 4: Nieuwe armaturen installeren

Installeren van de nieuwe kranen en douchekoppen is over het algemeen eenvoudig. Controleer de handleiding en volg de stappen nauwkeurig op. Gebruik teflon tape om ervoor te zorgen dat de leidingen waterdicht zijn. Draai de nieuwe armaturen goed vast, maar zorg dat je niet te hard aandraait om beschadiging te voorkomen.

Stap 5: Testen en controleren

Na het installeren van de nieuwe sanitaire armaturen is het belangrijk om alles te testen en controleren op lekkages. Draai de waterkraan weer open en controleer of er geen water lekt. Test ook de nieuwe kranen en douchekoppen om te zien of ze naar behoren werken.

Samenvatting

Het vervangen van sanitaire armaturen zoals kranen en douchekoppen kan een eenvoudige klus zijn als je de juiste materialen, gereedschap en stappen volgt. Zorg ervoor dat je het water afsluit voordat je begint, verwijder de oude armaturen voorzichtig en installeer de nieuwe armaturen volgens de handleiding. Test en controleer nadien alles op lekkages en goede werking.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie