DIY gids voor het bouwen van een bakstenen barbecue in de tuin

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

DIY gids voor het bouwen van een bakstenen barbecue in je tuin

Als je van barbecueën houdt en graag wat meer wilt dan een standaard barbecue, dan is het bouwen van een bakstenen barbecue een geweldig project om aan te gaan. Het geeft niet alleen een stijlvolle uitstraling aan je tuin, maar het zorgt er ook voor dat je een duurzame en solide barbecue hebt waar je vele jaren plezier van zult hebben.

Benodigdheden

  1. Bakstenen
  2. Cement
  3. Metselzand
  4. Water
  5. Rooster voor de barbecue
  6. Tegels (optioneel voor afwerking)

Stappenplan

Stap 1: De locatie kiezen

Voordat je begint met het bouwen van je bakstenen barbecue, is het belangrijk om de juiste locatie te kiezen. Zorg ervoor dat de barbecue op een vlakke ondergrond staat en dat er voldoende ruimte is om te barbecueën.

Stap 2: Fundering leggen

Maak een fundering van cement en metselzand waarop je de bakstenen barbecue gaat bouwen. Zorg ervoor dat de fundering stevig en waterpas is, zodat je barbecue stabiel staat.

Stap 3: De basis leggen

Bouw de basis van de barbecue door de eerste laag bakstenen te metselen op de fundering. Zorg ervoor dat de stenen goed aan elkaar hechten door gebruik te maken van cement.

Stap 4: De barbecue opbouwen

Ga verder met het metselen van de wanden van de barbecue en laat hier ruimte voor een opening waar het rooster geplaatst kan worden. Zorg ervoor dat de wanden stevig en waterdicht zijn.

Stap 5: Het rooster plaatsen

Nadat de wanden van de barbecue zijn opgebouwd, plaats je het rooster op de daarvoor bestemde opening. Zorg ervoor dat het rooster stevig vastzit en op de juiste hoogte is geplaatst.

Extra tips

  • Gebruik hittebestendige stenen voor de binnenkant van de barbecue om te voorkomen dat de stenen barsten onder hoge temperaturen.
  • Vergeet niet om regelmatig de barbecue schoon te maken en te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze in goede staat blijft.

Samenvatting

Het bouwen van een bakstenen barbecue in je tuin is een fantastisch project voor de liefhebbers van barbecueën. Met de juiste materialen en een beetje handigheid kun je zelf een prachtige en duurzame barbecue creëren waar je vele zomeravonden van zult genieten. Volg de stappen in deze DIY gids en voor je het weet ben je aan het genieten van heerlijke gerechten van je zelfgebouwde barbecue!

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie