Het bouwen van een gemetselde waterput of fontein

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Het bouwen van een gemetselde waterput of fontein: jouw eigen pronkstuk in de tuin!

Ben je op zoek naar een leuke en creatieve klus voor in de tuin? Wat dacht je van het bouwen van een gemetselde waterput of fontein? Met een beetje handigheid en geduld kan je jouw eigen unieke pronkstuk creëren waar je nog jarenlang van kunt genieten. In dit artikel geef ik je een stap-voor-stap handleiding om zelf aan de slag te gaan. Lees snel verder en ontdek hoe je een prachtige waterput of fontein kunt bouwen!

Stap 1: Voorbereidingen treffen

Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om de nodige voorbereidingen te treffen. Zoek eerst een geschikte locatie voor jouw waterput of fontein. Zorg ervoor dat de plek goed bereikbaar is en dat er voldoende ruimte is om te werken. Daarnaast is het handig om alle benodigde materialen en gereedschappen van tevoren in huis te halen, zodat je direct aan de slag kunt.

  • Materialen: stenen, cement, zand, waterpomp, waterreservoir, waterdicht folie
  • Gereedschappen: troffel, waterpas, metseltouw, voegspijker, emmer, schep

Als je alle materialen en gereedschappen bij de hand hebt, kan je beginnen met het uitgraven van de fundering voor jouw waterput of fontein. Zorg ervoor dat de fundering diep genoeg is en dat deze waterpas ligt.

Stap 2: Het metselen van de waterput of fontein

Nu de fundering is gelegd, kan je beginnen met het metselen van de waterput of fontein. Leg de eerste laag stenen in de fundering en zorg ervoor dat deze stevig vastliggen. Maak gebruik van metseltouw en een waterpas om ervoor te zorgen dat de stenen recht en op gelijke hoogte liggen.

Als je meerdere lagen stenen hebt gemetseld, is het tijd om een waterreservoir te plaatsen. Dit is waar het water uiteindelijk in terecht zal komen. Plaats de waterpomp in het reservoir en sluit deze aan op een waterbron.

Stap 3: Afwerking en decoratie

Als de basis van de waterput of fontein staat, kan je deze gaan afwerken en decoreren. Gebruik waterdicht folie om ervoor te zorgen dat er geen water weglekt. Daarnaast kan je de waterput of fontein decoreren met planten, stenen of andere decoratieve elementen.

Zorg er tot slot voor dat de waterput of fontein goed wordt afgewerkt met voegen, zodat alles stevig op zijn plaats blijft zitten. Laat het geheel vervolgens drogen en geniet van jouw zelfgemaakte pronkstuk in de tuin!

Samenvatting

Het bouwen van een gemetselde waterput of fontein is een leuke en creatieve klus voor in de tuin. Met de juiste voorbereiding en een beetje handigheid kan je jouw eigen unieke pronkstuk creëren waar je nog jarenlang van kunt genieten. Volg de stappen in dit artikel en ga aan de slag. Voor je het weet, heb je een prachtige waterput of fontein waar je trots op kunt zijn!

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie