Het maken van een gemetselde barbecue in de achtertuin

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Het maken van een gemetselde barbecue in de achtertuin

Wat heb je nodig?

Als je een gemetselde barbecue wilt maken in je achtertuin, zijn er een aantal materialen en gereedschappen die je nodig hebt. Hier is een lijst met benodigdheden:

– Stenen of bakstenen
– Mortel
– Waterpas
– Troffel
– Voegspijker
– Grind of zand
– Rooster voor de barbecue
– Eventueel een grillrooster

Stap 1: Locatie bepalen

Voordat je begint met het bouwen van de barbecue, is het belangrijk om de juiste locatie te bepalen. Kies een plek in de tuin waar je voldoende ruimte hebt en waar de barbecue goed toegankelijk is. Zorg er ook voor dat de barbecue op een stevige ondergrond staat.

Stap 2: Fundering leggen

Begin met het leggen van een stevige fundering voor de barbecue. Graaf een sleuf van ongeveer 20 cm diep en vul deze met grind of zand. Zorg ervoor dat de fundering waterpas is voordat je verder gaat.

Stap 3: Stenen stapelen

Nu is het tijd om de stenen of bakstenen te stapelen en zo de vorm van de barbecue te creëren. Begin met het plaatsen van de stenen op de fundering en bouw laag voor laag omhoog. Gebruik mortel om de stenen stevig aan elkaar te bevestigen.

Stap 4: Rooster plaatsen

Zodra de basis van de barbecue is gebouwd, is het tijd om het rooster te plaatsen. Zorg ervoor dat het rooster stevig vastzit en op de juiste hoogte is om te kunnen barbecueën.

Stap 5: Afwerking

Tot slot is het belangrijk om de barbecue goed af te werken. Controleer of alles stevig vastzit en maak de barbecue eventueel waterdicht. Je kunt er ook voor kiezen om de barbecue te schilderen in een kleur die bij je tuin past.

Genieten van je zelfgemaakte barbecue!

Nu de gemetselde barbecue klaar is, is het tijd om ervan te genieten! Nodig vrienden en familie uit voor een gezellige barbecue in je eigen achtertuin en laat ze zien wat je met je eigen handen hebt gebouwd.

Samenvatting

Het bouwen van een gemetselde barbecue in je achtertuin is een leuke en creatieve klus die je tuin een echte eyecatcher kan maken. Met de juiste materialen en gereedschappen, en een beetje geduld en handigheid, kun je een prachtige barbecue creëren waar je vele gezellige avonden mee kunt doorbrengen. Veel plezier met klussen en barbecueën!

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie