Het metselen van een scheidingsmuur in huis

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Als je op zoek bent naar een manier om meer privacy te creëren in je woning, kan het metselen van een scheidingsmuur een goede oplossing zijn. Onlangs heb ik dit project zelf uitgevoerd in mijn huis en ik deel graag mijn ervaringen en tips met jullie.

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met het metselen van de scheidingsmuur, is het belangrijk om een gedegen plan te maken. Meet de ruimte goed op en bepaal hoe hoog en breed de muur moet worden. Maak ook een materialenlijst zodat je alles in één keer kunt aanschaffen.

Benodigde materialen:

  • Stenen
  • Metselcement
  • Metselgereedschap (troffel, voegspijker, waterpas)
  • Lijmwapening
  • Funderingsbalk
  • Waterdichte folie

Stap 2: Fundering leggen

Voordat je begint met metselen, is het belangrijk om een goede fundering te leggen. Graaf een sleuf van ongeveer 30 centimeter diep en plaats hier de funderingsbalk in. Zorg ervoor dat deze waterpas ligt en goed verankerd is.

Stap 3: Metselen van de muur

Nu is het tijd om daadwerkelijk te beginnen met metselen. Maak een specie van metselcement en water en begin met het leggen van de eerste laag stenen. Zorg ervoor dat elke steen goed op zijn plaats ligt en gebruik een waterpas om te controleren of de muur recht staat.

Tips voor het metselen:

  1. Zorg voor een goede verdeling van de stenen
  2. Gebruik lijmwapening om de muur steviger te maken
  3. Werk van beneden naar boven en voeg regelmatig

Stap 4: Afwerking

Als de muur eenmaal op hoogte is, is het tijd om de afwerking te doen. Maak de voegen netjes schoon met een voegspijker en zorg ervoor dat de muur overal waterdicht is. Breng indien nodig waterdichte folie aan aan de binnenkant van de muur.

Na het afronden van deze stappen heb je succesvol een scheidingsmuur gemetseld in je huis. Het is een project dat wat tijd en moeite kost, maar het resultaat is het zeker waard. Veel succes!

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie