DIY gids voor het voegen van tegels voor een nette en duurzame afwerking

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

DIY gids voor het voegen van tegels voor een nette en duurzame afwerking

Een van de belangrijkste stappen bij het leggen van tegels in je huis is het voegen van de tegels. Het voegen zorgt niet alleen voor een nette afwerking, maar zorgt er ook voor dat de tegels duurzaam en waterbestendig zijn. In deze DIY gids deel ik mijn ervaring en tips voor het voegen van tegels, zodat je zelf aan de slag kunt gaan en een prachtig resultaat kunt behalen.

Benodigdheden

Voordat je begint met het voegen van tegels, is het belangrijk om alle benodigdheden bij de hand te hebben. Zo voorkom je dat je halverwege moet stoppen om nog iets te gaan halen. De benodigdheden die je nodig hebt zijn:

  • Tegelvoegsel
  • Emmer
  • Voegrubber
  • Spons
  • Water
  • Tegeltang
  • Voegkrabber

Zorg ervoor dat je de juiste hoeveelheid tegelvoegsel hebt voor het oppervlak dat je wilt voegen. Het is altijd handig om iets meer te hebben dan te weinig.

Voorbereiding

Voordat je begint met het voegen van de tegels, is het belangrijk om het tegeloppervlak goed schoon te maken. Verwijder eventuele resten van lijm en zorg ervoor dat de tegels goed droog zijn. Maak ook de voegen tussen de tegels schoon, zodat het voegsel goed kan hechten.

Aan de slag

Maak het tegelvoegsel aan volgens de instructies op de verpakking. Gebruik hiervoor een emmer en een mengspatel. Roer het voegsel goed door zodat er geen klontjes meer in zitten.

Vul de voegrubber met voegsel en begin met het aanbrengen van het voegsel op de tegels. Werk in kleine stukjes en zorg ervoor dat je het voegsel goed in de voegen drukt. Gebruik de voegrubber schuin om de overtollige voegsel weg te halen.

Laat het voegsel een paar minuten drogen en maak dan de tegels schoon met een licht vochtige spons. Zorg ervoor dat je niet te hard drukt om te voorkomen dat je het voegsel weer uit de voegen haalt.

Na het voegen

Laat het voegsel goed drogen voordat je de tegels weer in gebruik neemt. Dit kan enkele dagen duren, afhankelijk van het soort voegsel dat je hebt gebruikt. Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is tijdens het droogproces.

Als het voegsel volledig droog is, kun je de tegels nog een keer goed schoonmaken met een vochtige doek. Zo verwijder je eventuele resten voegsel en krijg je een mooi eindresultaat.

Samenvatting

Het voegen van tegels is een belangrijke stap bij het leggen van tegels in je huis. Door de juiste voorbereiding, benodigdheden en techniek te gebruiken, kun je een nette en duurzame afwerking realiseren. Volg deze DIY gids en ga zelf aan de slag om je tegels te voegen en een prachtig resultaat te behalen.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie