Het betegelen van een backsplash in de keuken

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Het betegelen van een backsplash in de keuken

Als je je keuken wilt renoveren of gewoon een nieuwe look wilt geven, is het betegelen van de backsplash een geweldige manier om dat te doen. Het toevoegen van tegels achter het aanrecht en fornuis kan niet alleen een stijlvolle uitstraling geven, maar ook functioneel zijn doordat het gemakkelijk schoon te maken is.

Benodigdheden:

  • Tegels
  • Tegellijm
  • Tegelvoegsel
  • Tegelkruisjes
  • Tegelsnijder
  • Waterpas
  • Voegspaan
  • Tegelzaag (optioneel)

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met betegelen is het belangrijk om de muur goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat de muur schoon, droog en vlak is. Verwijder eventuele oude tegels of behang en schuur de muur indien nodig.

Meet ook de oppervlakte van de backsplash op zodat je weet hoeveel tegels je nodig hebt. Het is altijd handig om iets meer te kopen dan je denkt nodig te hebben, voor het geval er tegels breken tijdens het plaatsen.

Stap 2: Tegels plaatsen

Begin met het aanbrengen van de tegellijm op de muur met een voegspaan, werk in kleine secties tegelijk zodat de lijm niet opdroogt. Gebruik de tegelkruisjes om gelijke voegen tussen de tegels te creëren.

Plaats de tegels op de lijm en druk ze stevig aan. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de tegels recht zijn. Indien nodig kun je een tegelsnijder gebruiken om de tegels op maat te snijden.

Stap 3: Voegen

Nadat de tegels zijn geplaatst en de lijm is opgedroogd, is het tijd om de voegen aan te brengen. Meng het voegsel volgens de instructies op de verpakking en breng het aan met een voegrubber.

Zorg ervoor dat de voegen gelijkmatig zijn gevuld en veeg overtollig voegsel weg met een vochtige spons. Laat de voegen drogen volgens de aanbevolen droogtijd op de verpakking.

Stap 4: Afwerking

Als de voegen droog zijn en alles stevig op zijn plek zit, kun je de backsplash afwerken door de randen netjes af te kitten. Dit zorgt niet alleen voor een strakke afwerking, maar voorkomt ook dat er water achter de tegels kan komen.

Neem de tijd om alles goed schoon te maken en bewonder vervolgens het resultaat van jouw harde werk. Je zult versteld staan van hoeveel verschil een betegelde backsplash kan maken in jouw keuken!

Samenvatting

Het betegelen van een backsplash in de keuken is een leuke en eenvoudige manier om de uitstraling van je keuken te veranderen. Met de juiste materialen en een beetje geduld kun je een prachtig resultaat bereiken. Zorg ervoor dat de muur goed voorbereid is, de tegels recht geplaatst worden en de voegen netjes afgewerkt worden. Op die manier kun je nog jarenlang genieten van jouw nieuwe backsplash!

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie