Het leggen van tegels op een badkamervloer

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Het leggen van tegels op een badkamervloer

Ben je van plan om zelf tegels te leggen op je badkamervloer? Met een beetje handigheid en geduld kun je dit klusje gemakkelijk zelf klaren. In dit artikel deel ik mijn eigen ervaring en geef ik je handige tips om het leggen van tegels tot een succesvol einde te brengen.

Voorbereiding

Voordat je begint met het leggen van tegels, is het belangrijk om een goede voorbereiding te treffen. Zorg ervoor dat de ondergrond egaal, schoon en droog is. Verwijder eventuele oude tegels en maak de vloer goed schoon. Controleer ook of de vloer waterpas is en vlak eventuele oneffenheden uit.

Meet de oppervlakte van de vloer op zodat je precies weet hoeveel tegels je nodig hebt. Houd ook rekening met eventuele uitsparingen voor bijvoorbeeld leidingen en putjes. Zorg ervoor dat je voldoende tegels en materialen in huis hebt voordat je aan de slag gaat.

Materialen

Voor het leggen van tegels op een badkamervloer heb je de volgende materialen nodig:

  • Tegels
  • Tegellijm
  • Tegelkruisjes
  • Voegmiddel
  • Waterpas
  • Tegelsnijder
  • Emmer en spons

Zorg ervoor dat je kwalitatief goede materialen gebruikt, dit voorkomt problemen tijdens het leggen en zorgt voor een mooi eindresultaat.

Het leggen van de tegels

Begin met het uitzetten van een referentiepunt in het midden van de vloer, zodat de tegels mooi verdeeld worden. Breng vervolgens de tegellijm aan op de vloer met een lijmkam en plaats de eerste tegel op de vloer. Gebruik tegelkruisjes om de voegen tussen de tegels gelijk te houden.

Werk vanuit het midden naar de randen toe en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de tegels recht liggen. Snijd tegels op maat voor de randen en uitsparingen met behulp van een tegelsnijder.

Laat de tegels minimaal 24 uur drogen voordat je begint met voegen. Maak het voegmiddel aan volgens de instructies op de verpakking en breng dit aan met een voegrubber. Veeg overtollig voegmiddel weg met een vochtige spons en laat de voegen drogen.

Afwerking

Als de voegen droog zijn, kun je de vloer schoonmaken met water en een mild schoonmaakmiddel. Zorg ervoor dat je geen krassen maakt op de tegels tijdens het schoonmaken. Controleer de vloer nogmaals op eventuele oneffenheden en herstel deze indien nodig.

Geniet vervolgens van je prachtig betegelde badkamervloer en bewonder je eigen werk! Het leggen van tegels op een badkamervloer is een klus die met de juiste voorbereiding en materialen prima zelf te doen is.

Samenvatting

Het leggen van tegels op een badkamervloer vereist een goede voorbereiding, het juiste materiaalgebruik en geduld. Zorg ervoor dat de ondergrond egaal en schoon is, meet de oppervlakte van de vloer op en zorg voor voldoende tegels en materialen. Begin vanuit het midden van de vloer en werk naar de randen toe, houd de tegels recht met behulp van een waterpas en gebruik tegelkruisjes voor gelijke voegen. Laat de tegels goed drogen voordat je begint met voegen en zorg voor een nette afwerking. Met deze tips kun jij binnen de kortste keren genieten van een prachtige betegelde badkamervloer!

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie