Het leggen van tegels op een wand als decoratieve accenten

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Het leggen van tegels op een wand als decoratieve accenten

Heb je altijd al gedroomd van een mooie accentmuur in je huis? Met tegels kan je gemakkelijk een unieke en stijlvolle look creëren. In dit artikel ga ik je stap voor stap uitleggen hoe je tegels op een wand kan leggen als decoratieve accenten. Zelf heb ik dit onlangs gedaan in mijn eigen huis en ik ben ontzettend blij met het resultaat.

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met het leggen van de tegels is het belangrijk om de wand goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat de wand schoon, droog en vlak is. Verwijder eventuele oneffenheden en stof. Meet de wand op en bepaal hoeveel tegels je nodig hebt. Zorg er ook voor dat je de juiste gereedschappen en materialen hebt, zoals tegellijm, voegmiddel, een troffel en een voegrubber.

Tip: Leg de tegels van tevoren uit op de grond om te kijken hoe het patroon eruit gaat zien. Zo kan je eventueel nog aanpassingen maken voordat je begint met plakken.

Stap 2: Het plaatsen van de tegels

Nu kan je beginnen met het plaatsen van de tegels. Breng eerst tegellijm aan op de wand met behulp van een troffel. Verdeel de lijm gelijkmatig over de wand en begin vanuit het midden. Druk de tegels stevig aan en zorg ervoor dat ze recht en op gelijke hoogte liggen. Gebruik eventueel tegelkruisjes om de voegen gelijkmatig te houden.

Tip: Gebruik een waterpas om te controleren of de tegels recht hangen.

Stap 3: Het voegen van de tegels

Als alle tegels zijn geplaatst en de lijm is opgedroogd, kan je beginnen met het voegen. Maak het voegmiddel volgens de instructies op de verpakking en breng dit aan met een voegrubber. Wrijf het voegmiddel goed in de voegen en veeg overtollig voegmiddel weg met een vochtige spons. Laat de voegen drogen en poets de tegels schoon met een droge doek.

Tip: Gebruik een voegmiddel in een contrasterende kleur voor een speels effect.

Stap 4: Afwerking

Als de voegen droog zijn, kan je de wand afwerken met een vochtwerend middel. Dit beschermt de tegels tegen vuil en vocht en zorgt ervoor dat ze langer mooi blijven. Breng het middel aan volgens de instructies op de verpakking.

Tip: Overweeg om een tegelrand of -strip te plaatsen langs de randen van de accentmuur voor een strakke afwerking.

Samenvatting

Het leggen van tegels op een wand als decoratieve accenten is een leuke en creatieve manier om je interieur op te frissen. Met de juiste voorbereiding en materialen kan je zelf aan de slag gaan en een unieke look creëren. Volg de stappen in dit artikel en voor je het weet heb jij een prachtige accentmuur waar je trots op kan zijn!

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie