Het maken van een tegelrand rond een bad of douche

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Het maken van een tegelrand rond een bad of douche

Ben je van plan om een nieuwe tegelrand rondom je bad of douche te maken? Lees dan snel verder voor handige tips en stappen om dit klusje zelf te klaren. Met een beetje geduld en de juiste materialen kun je binnen no time genieten van een mooie en strakke tegelrand om je bad of douche.

Benodigde materialen

Voordat je begint met het maken van de tegelrand, is het belangrijk om de juiste materialen in huis te hebben. Hieronder vind je een lijstje met benodigdheden:

  • Tegels: kies tegels die geschikt zijn voor natte ruimtes, bijvoorbeeld keramische tegels.
  • Tegellijm: zorg ervoor dat de tegellijm geschikt is voor de materialen waarop je gaat tegelen.
  • Tegelvoegsel: kies een voegsel in een kleur die mooi past bij de tegels.
  • Tegelsnijder: om de tegels op maat te kunnen snijden.
  • Spatel: voor het aanbrengen van de tegellijm.
  • Tegelkruisjes: om gelijke voegen tussen de tegels te creëren.

Stappenplan

Volg onderstaand stappenplan om de tegelrand rondom je bad of douche te maken:

Stap 1: Voorbereiding

Zorg ervoor dat de ondergrond waarop je gaat tegelen schoon, droog en vlak is. Maak eventueel gebruik van een primer om de hechting van de tegels te verbeteren.

Stap 2: Tegels op maat snijden

Meet de ruimte op waar je tegels wilt plaatsen en snijd de tegels op maat met behulp van een tegelsnijder. Zorg ervoor dat je rekening houdt met de voegbreedte tussen de tegels.

Stap 3: Tegels aanbrengen

Breng tegellijm aan op de ondergrond en plaats de tegels één voor één op de juiste plek. Gebruik tegelkruisjes om gelijke voegen tussen de tegels te creëren.

Stap 4: Voegen

Nadat de tegellijm is opgedroogd, kun je de voegen vullen met tegelvoegsel. Zorg ervoor dat de voegsel goed verdeeld is en verwijder overtollig voegsel met een vochtige spons.

Stap 5: Afwerking

Laat de voegen goed uitharden en maak de tegels vervolgens schoon met een vochtige doek. Nu is je tegelrand rondom het bad of de douche klaar voor gebruik!

Samenvatting

Het maken van een tegelrand rond een bad of douche is een klus die goed te doen is met de juiste materialen en een duidelijk stappenplan. Zorg ervoor dat je de tegels op maat snijdt, de tegels goed aanbrengt, de voegen opvult en de tegelrand netjes afwerkt. Op deze manier geniet je binnen no time van een prachtige tegelrand om je bad of douche!

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie