Tips voor het voorkomen van tegelbreuk tijdens installatie

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tips voor het voorkomen van tegelbreuk tijdens installatie

Als je bezig bent met het leggen van tegels, is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan om tegelbreuk te voorkomen. Niets is zo frustrerend als een tegel die breekt tijdens het leggen, dus met onderstaande tips kun je dit hopelijk voorkomen.

Gebruik de juiste gereedschappen

Het gebruik van de juiste gereedschappen is essentieel bij het leggen van tegels. Zorg ervoor dat je beschikt over een goede tegelsnijder, een rubberen hamer en een waterpas. Hiermee kun je nauwkeurig te werk gaan en de kans op tegelbreuk minimaliseren.

Zorg voor een goede ondergrond

Voordat je begint met het leggen van tegels, is het belangrijk om te zorgen voor een egale en stevige ondergrond. Maak de vloer goed schoon en zorg ervoor dat eventuele oneffenheden worden weggewerkt. Een stabiele ondergrond voorkomt dat de tegels gaan schuiven en daardoor kunnen breken.

Gebruik de juiste lijm

Het is belangrijk om de juiste lijm te gebruiken bij het leggen van tegels. Zorg ervoor dat de lijm geschikt is voor de tegelsoort en de ondergrond. Gebruik ook voldoende lijm om een goede hechting te garanderen. Dit voorkomt dat de tegels loslaten en breken.

Leg de tegels voorzichtig

Als je de tegels gaat leggen, doe dit dan voorzichtig en met beleid. Tik de tegels voorzichtig aan met de rubberen hamer om ze op de juiste plek te krijgen. Wees geduldig en neem de tijd, zo voorkom je dat de tegels breken tijdens het leggen.

Voorkom spanning in de tegels

Een veelvoorkomende oorzaak van tegelbreuk is spanning in de tegels. Zorg ervoor dat je de tegels gelijkmatig verdeelt en niet te strak tegen elkaar legt. Laat ook voldoende ruimte over voor dilatatievoegen, zodat de tegels kunnen werken en er geen spanning ontstaat.

Controleer de tegels regelmatig

Tijdens het leggen van de tegels is het belangrijk om regelmatig te controleren of ze nog recht liggen. Gebruik hiervoor de waterpas en corrigeer eventuele scheve tegels direct. Op deze manier voorkom je dat de tegels breken door oneffenheden in de ondergrond.

Met deze tips kun je hopelijk tegelbreuk tijdens het leggen van tegels voorkomen. Door voorzichtig te werk te gaan, de juiste gereedschappen te gebruiken en de tegels goed te controleren, kun je een mooi en duurzaam resultaat behalen.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie